Gå til innholdet

Hvordan finner man den optimale PC-skjermen?

Hvordan finner man den optimale PC-skjermen?

Når man tenker på gaming-PCer, er det ofte komponenter som grafikkort, prosessorer og RAM som får mest oppmerksomhet. Men hva med skjermen? Tross alt er det her all magien virkelig skjer, hvor spillets grafikk, handlinger og atmosfære kommer til liv. Å velge riktig skjerm kan forbedre opplevelsen betydelig, spesielt for high-end gaming og e-sport. La oss dykke ned i hvordan du finner den perfekte skjermen for dine behov.

Ulike skjermtyper:

  1. TN (Twisted Nematic): Dette er den eldste og mest etablerte teknologien, kjent for sin raske responstid, men kan mangle i fargegjengivelse og visningsvinkler sammenlignet med IPS og VA.

  2. IPS (In-Plane Switching): Kjent for sin overlegne fargegjengivelse og brede visningsvinkler. Har tidligere hatt litt tregere responstider enn TN, men teknologien har utviklet seg raskt og tilbyr nå også raske responstider.

  3. VA (Vertical Alignment): Et midtpunkt mellom TN og IPS, VA-skjermer tilbyr bedre fargegjengivelse enn TN og ofte bedre kontrastforhold, men kan ha noe tregere responstider.

Oppløsning og hz:

  1. Full HD (1080p): Dette har lenge vært standarden for gaming og gir en skarp bildekvalitet på de fleste skjermstørrelser opp til 24 tommer.

  2. QHD (1440p): Gir en betydelig skarpere bildekvalitet enn 1080p, spesielt på skjermer fra 27 tommer og oppover.

  3. 4K (2160p): Fire ganger så mange piksler som 1080p, gir en utrolig detaljrikdom. Passer best på skjermer som er 27 tommer eller større.

Når det kommer til frekvens (Hz), jo høyere frekvens, jo glattere og mer responsiv blir skjermen. For e-sport og high-end gaming, vil skjermer over 120Hz gi den beste opplevelsen.

Våre anbefalinger:

  1. Greencom 24" Galactic Z1 - Curved 165Hz G-Sync Gamingskjerm: Perfekt for de som ønsker en balanse mellom skarphet og høy oppdateringsfrekvens. Denne skjermen er ideell for e-sportentusiaster.

  2. Greencom 27" Galactic X2 - Curved QHD 165Hz G-Sync Gamingskjerm: En utmerket kombinasjon av skarphet med QHD-oppløsning og glatt gameplay takket være 165Hz oppdateringsfrekvens.

  3. Greencom 34" Quantum - Curved 4K 144Hz Gamingskjerm: For de som krever det aller beste, gir denne skjermen enestående detaljer med sin 4K-oppløsning. Ideell for high-end gaming og multimediaopplevelser.

  4. Greencom 24" Galactic Z2 - 240Hz G-Sync Gamingskjerm: En skjerm som er designet for seriøse e-sportspillere. Den ultraraske oppdateringsfrekvensen på 240Hz sikrer at hvert bilde er skarpt og klart, selv i de raskeste spillsituasjonene.

Å velge riktig skjerm kan virke overveldende, men med litt kunnskap og forståelse av hva du trenger, kan du sørge for at du får den beste opplevelsen hver gang du spiller. Enten du er en e-sportkonkurrent eller bare en entusiastisk gamer, har Greencom en skjerm som passer for deg.

Relaterte innlegg


Adresse
Enebakkveien 307, 1188 Oslo
Telefon
+47 40 00 01 61
E-postadresse
support@greencom.no
Foretaksregisteret
928069249MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business